Wie is BJ Create


BJ Create is een dynamisch bedrijf gevestigd te Bredene.
Zaakvoerders John Bulteel en Els Legein zorgen ervoor dat ieder project tot een goed einde komt door middel van een filosofie die uiterst eenvoudig en doeltreffend is: onze klanten zo uitgebreid en zo goed mogelijk van dienst zijn.

Door een goede balans tussen materiaalkeuze en budget wordt er nooit afgedaan aan de kwaliteit van het project. Door steeds opnieuw te investeren in techniek en middelen blijven wij toonaangevend, slagvaardig en succesvol in wat we doen.

De constructie in ons atelier, plaatsing en de afwerking door vakmensen met oog voor detail, ruime ervaring, goed materieel, kwaliteitsstreven bij alles wat we doen en geen angst voor nieuwe uitdagingen: een gouden combinatie, waarmee BJ Create allerlei werkzaamheden voor vele uiteenlopende opdrachtgevers tot een goed einde brengt.

Wat doen we


Om van een wens of droom naar een effectief project te groeien zijn een aantal stappen nodig. Iedere stap wordt zorgvuldig voorbereid, begeleid of uitgevoerd.

  • Studie en analyse in samenspraak met de klant
  • Voorstel met een mogelijke oplossing
  • Zorgvuldig opmeten
  • Aanmaak van het ontwerp al dan niet in 3D of 2D tekeningen
  • Voorbereiding en realisatie in de werkplaats
  • Plaatsen van het project

Ook voor het technisch plannen van renovaties en tekenen voor derden kunt u bij ons terecht.

Materialen


Enkel kwalitatieve materialen worden door ons geselecteerd en gebruikt. Inox 304/316, metaal, aluminium, eik, beuk, PVC, natuursteen, composiet, glas, ...

EN 1090 norm


Sinds 1 juli 2014 moeten alle dragende onderdelen van een staalconstructie wettelijk CE-gemarkeerd zijn en geproduceerd worden volgens de vereisten van de EN 1090 norm. In 2016 heeft BJ Create het EN 1090 certficaat behaald, inclusief het bijhorende lascertificaat.

BJ Create produceert en monteert diverse staalconstructies voor nieuwbouw- en renovatieprojecten. Vorig jaar trof het bedrijf voorbereidingen om het Europees geldende EN 1090 certificaat te behalen. Dit is verplicht voor alle structurele bouwcomponenten.

CE markering geldt niet alleen voor de staalconstructie als geheel, maar ook voor alle samenstellende onderdelen. Dat houdt in dat een CE markering alleen mag aangebracht worden als het volledige productieproces, inclusief dat van de toeleveranciers, voldoet aan alle constructieve eisen.

Lascertificaat


Met de invoering van het Factory Production Control systeem (FPC) stelde BJ Create een productiebeheersingssysteem op waarin onder meer bestaande productieprocessen, keuringen van gereedschappen en verantwoordelijkheden worden vastgelegd.
Voor klanten is het een hele geruststelling dat het volledige productieproces, van ontwerp tot levering, aan de eisen van de EN 1090 norm voldoet.
Dankzij de nodige certificaten vinden architecten en aannemers hun weg naar een betrouwbare partner. De volledige constructie voldoet aan alle wettelijk verplichte eisen.